Setkání občanů  a mládeže v Tvrdonicích u příležitosti 63. výročí SNP
autor: správce
Řada občanů z našeho okresu, sympatizantů i členů KSČM, se zúčastnila tohoto setkání, které je každoročně pořádáno KSČM a KSS v některé z příhraničních obcích ČR a SR (Holíč, Tvrdonice, Strážnice). V úvodní části si přítomní vyslechli vystoupení zástupců těchto stran a dalších hostů Za  Komunistickou stranu Čech a Moravy promluvil její předseda a místopředsedy Poslanecké sněmovny PČR, soudruh Vojtěch Filip.
beseda s představiteli
  Komunistická strana Čech a Moravy a Komunistická strana Slovenska pořádají u příležitosti 63. výročí Slovenského národního povstání 17. setkání občanů a mládeže na moravsko – slovenském pomezí. Na setkání budou přítomni, tak jako vždy, představitelé KSČM a KSS. Účastníci si mohou vyslechnou jejich postoje k současnému dění ve společnosti a mají příležitost i osobního setkání.

Setkání se uskuteční v Národopisném areálu Tvrdonice v sobotu 18. srpna 2007

Karol Mrázik
Dne 2. června 2007 se účastnila delegace OV KSČM Uh.Hradiště již III. ročníku turistického pochodu pořádaného OV KSS Trenčín u příležitosti osvobození trenčanského okresu na konci 2.světové války. Pochod byl spojen s položením kytic u památníku v osadě Grúň, kde je pochováno 250 sovětských vojáků, kteří tady zahynuli v bojích o přechod Bílých Karpat, a u památníku na Velkém Lopeníku.

Účastníky pochodu zaujaly působivé vzpomínky  přímého pamětníka bojů Karola Mrázika a stručná vystoupení předsedů okresních výborů soudruhů Pavola Sušky (OV KSS Trenčín) a Antonína Ludvíka (OV KSČM Uh.Hradiště), kteří odsoudili hrůzy války a současné snahy USA o roztáčení nového kola zbrojení. Vše se promítlo do společného prohlášení, na kterém se shodli všichni účastníci.

Protestuji
  Tradiční prvomájové dopoledne ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti bylo tentokrát spojeno s protestním shromážděním občanů proti umístění základny USA v České republice. Dopoledne bylo jako vždy zahájeno v 9.00 hodin koncertním vystoupením dechové hudby Boršičanka pod vedením jejího kapelníka Antonína Koníčka a hradišťský park se začal plnit návštěvníky všech generací. První podpisy na vyložených petičních listinách proti základně se objevily již před devátou hodinou.
Plakát
Srdečně zveme občany na tradiční prvomájové dopoledne ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti, pořádané dne 1. května 2007 v době od 9.00 do 12.00 hodin.

O dobrou pohodu přítomných se bude starat dechová hudba „BORŠIČANKA“ Antonína Koníčka svým koncertním programem. Pro účastníky je zajištěno občerstvení a připravena bohatá tombola. Mládež, ale jak se ukázalo minule i řadu dospělých,  zaujme Debrujárská show – čili ukázka řady hravých pokusů  zejména z oblasti fyziky,  které je možno s trochou šikovnosti realizovat i v domácích podmínkách.  Na své si přijdou i nejmladší účastníci. Je pro ně připravena řada soutěžních her, mohou si zařádit na skákacím hradě a na obří skluzavce, ale mohou také vyzkoušet své jezdecké schopnosti při jízdě na poníku.

Součástí dopoledne v době od 10.00 do 10.30 je také protestní shromáždění občanů proti základně USA v ČR.

Ne základnám!
  V době od 10.00 do 10.30 hodin proběhne, v rámci tradičního prvomájového dopoledne ve Smetanových sadech v Uherském Hradišti, protestní shromáždění občanů proti umístění radarové základny  USA na území České republiky.  Na shromáždění promluví zástupce KSČM, případně další hosté z aktivit odsuzujících tento záměr USA a také přístup současné vlády, která projevuje servilní vstřícnost požadavku USA bez ohledu na odmítavá stanoviska většiny občanů i některých  představitelů zemí EU.

Na shromáždění bude možno podepsat petici proti umístění základny. K dostání budou také informační materiály.

Ne základnám!

Již delší dobu probíhá i v našem okrese petiční akce proti cizím vojenským základnám na území našeho státu. Petiční listiny jak k podpisu, tak k dalšímu rozšiřování, jsou k dispozici v kanceláři Okresního výboru Komunistické strany Čech a Moravy.

Obracíme se na občany s výzvou:

Nebuďte lhostejní k zatahování naší země a občanů zde žijících do potenciálních válečných dobrodružství v zájmu zahraničních velmocí. Vyjádřete svůj názor podpisem petice proti základnám.