KSČM Uherské HradištěMěV KSČM Uh.Hradiště

komunální volby, Kroča Pavel

Co se změnilo po komunálních volbách v Uherském Hradišti.

(16.11.2010) autor: Ing.Pavel Kroča

Koncem října proběhly komunální volby do zastupitelstev měst. Promítly se i do složení zastupitelstva v Uherském Hradišti. Nyní jej tvoří 7 zastupitelů za ČSSD, 7 za ODS, 4 za společnou kandidátku TOP 09 a Kruh, 3 KSČM, 3 KDU-ČSL a 3 Zdravé Hradiště. Přesto, že rozložení politických sil se změnilo (ODS ztratila 3 mandáty, KDU-ČSL 1, ČSSD posílila o jeden) a dávalo možnost řadě koalic, rozhodla se stávající pravicová koalice (ODS, TOP 09 a Kruh, KDU_ČSL)nechat složení na radnici jako v minulém volebním období, přesto že nyní disponuje jen 14 mandáty v 27 členném zastupitelstvu. Opozici se 13 mandáty tvoří ČSSD, KSČM a Zdravé Hradiště.

Poděkování voličům

(19.10.2010)

Vážení spoluobčané, členové a příznivci KSČM

Chtěl bych Vám všem poděkovat za účast v komunálních volbách v Uherském Hradišti. Díky Vaším hlasů a ochotě volit kandidátku KSČM, se nám při letošních komunálních volbách podařilo obhájit celkový počet zastupitelů v zastupitelstvu města. Celkem tedy máme 3 zvolené zastupitele a budeme usilovat o to, aby program, který jsme si před komunálními volbami stanovily pro nadcházející období, se nám dařilo prosazovat po celou dobu příštích 4 let. Věřím, že zastupitelé Zdeněk Hrdina, Rostislav Prchlík a já budou pracovat v souladu s Vašimi představami a zájmy. Volby výrazným způsobem vyrovnali pozice jednotlivých stran a svědčí o názorové pluralitě a různosti. Toto by mělo být také respektování v plánu rozvoje města. Všichni naši zástupci budou hájit především program, který povede ke zlepšení protipovodňových opatření, který povede k dalšímu rozkvět města pro všechny, nejen pro vyvolené. Budeme hájit zájmy mladých, pracujících, sociálně slabších, seniorů a všech, kteří mají sociální cítění.

Poděkování patří také těm, kteří s námi do voleb šli na kandidátní listině a zůstali před branami zastupitelstva. Další dny, ukážou jak si vítězové voleb váží hlasů voličů jiných stran při sestavování rady města a komisí města. Další týdny a měsíce pak ukážou, jak budou hájit zájmy všech obyvatel města.

Ing. Pavel Kroča

předseda MěV KSČM v Uherském Hradišti

nohejbal

Sousedský nohejbal

(24.9.2010) autor: Ing. Pavel Kroča

Turnaj v nohejbalu tříčlenných družstev zorganizovali kandidáti KSČM do zastupitelstva města Uherské Hradiště dne 19. 9. 2010 na sídlišti ve Štěpnicích. Cílem akce bylo poukázat především na nedostatečnou pozornost města sportovištím na sídlišti Štěpnice. Za pěkného slunečného počasí se turnaje zúčastnilo celkem 5 družstev. V duchu fair play se bojovalo od 13 do 17 hodin a vítězem se stalo družstvo v čele s kandidátem do zastupitelstva panem Milanem Brázdou, který se také na akci podílel organizačně. Po celou dobu vládla dobrá nálada a sousedské porozumění. Vítězové si odnesli pěkné poháry a již se domlouvali na dalších akcích podobného druhu.

Všichni si ale povzdechli nad špatným stavem hřiště, o jehož prospěšnosti pro sídliště a nutnosti opravy se zatím nepodařilo představitele města přesvědčit, akčoli je poničené již od povodně v roce 1997.

Tak příště při podobné sportovní události nashledanou.

Společně rozhodneme, jak budeme v Hradišti žít

Společně rozhodneme, jak budeme v Uh.Hradišti žít

(22.9.2010) autor: Ing. Pavel Kroča

Ve dnech 15. a 16. 10. 2010 proběhnou i v Uherském Hradišti volby do  zastupitelstva města. Do těchto voleb se svými kandidáty a volebním programem  jde také Městský výbor KSČM.  Chceme usilovat o to, aby Uherské Hradiště bylo městem zbaveným strachu z povodní, s příjemným bydlením, plné zeleně, prosperujících firem, úspěšných drobných podnikatelů a spokojených občanů.

V uplynulém období jsme měli v sedmadvaceti členném zastupitelstvu jen tři své zástupce, přesto jsme usilovali o řešení řady problémů ve městě (viz. minulý volební program). Letos ale chceme, s podporou občanů, tento stav změnit k lepšímu. Na prvních místech naší kandidátky jsou lidé, kteří mají zkušenosti z práce v zastupitelstvu, jeho komisí a dostatek odborných znalostí. Jsou obětaví a ochotní přispět k řešení problémů města. To jsou dobré předpoklady pro obhajování zájmů většiny obyvatel města, zejména pracujících,  mladých rodin, dětí, studentů i seniorů. Záleží však na Vás, voličích, zda budou mít na realizaci těchto záměrů dostatečný vliv. Věříme, že je podpoříte. Za Vaše hlasy Vám předem děkujeme.  Volební plakát je ke stažení zde.