KSČM Uherské HradištěMěV KSČM Uh.Hradiště

aqp

Aquapark v Uherském Hradišti "ANO" či "NE" ?

(8.12.2008) autor: Ing.Pavel Kroča

Dne 13. října 2008 schválilo zastupitelstvo města Uherské Hradiště, 16 hlasy zastupitelů zvolených za ODS, KDU-ČSL a KRUH, stavbu Aquaparku v Uherském Hradišti, a to na místě současného otevřeného koupaliště a krytého plaveckého bazénu. Proti bylo 5 zastupitelů zvolených za KSČM a stranu zelených, 5 zastupitelů zvolených za ČSSD se hlasování zdrželo. Následně na televizním kanálu MIK v Uherském Hradišti pan starosta Ing. Libor Karásek mimo jiné řekl, že tato stavba Aquaparku by měla být dokončena v první polovině roku 2010 a předána jako dárek dětem u příležitosti MDD. Nejsou v tomto termínu náhodou komunální volby?

Každá stavba má svůj ekonomický rozbor. Nejinak je tomu i u stavby Aquaparku v Uherském Hradišti. Pro informovanost obyvatel města Uherské Hradiště upozorňujeme na některé následující údaje z tohoto ekonomického rozboru:

*   Celkové předpokládané náklady   498,8 mil včetně splátek úvěru

*   Předpokládaná roční  návštěvnost 398 582 ( současný stav 160 000 – 200 000 návštěvníků)

*   Předpokládaná roční hospodářská ztráta - 3,98 mil. Kč ( dotace města Uherské Hradiště na roční provoz při maximální  návštěvnosti)

Podrobnější údaje z ekonomického rozboru schválené stavby Aquaparku v Uherském Hradišti je možné získat na Městském úřadě v Uherském Hradišti, popř. u každého současného zastupitele Zastupitelstva města Uherské Hradiště.

Z jednání zastupitelstva dne 17.12.2007

(23.1.2008) autor: Ing.Pavel Kroča

V tento den se uskutečnilo VIII. zasedání Zastupitelstva města Uherského Hradiště. Hlavními body programu bylo projednání plnění rozpočtu města za 2007, rozpočet na rok 2008, rozpočtový výhled na roky 2009 – 2013, záměr na převod bytových domů a bytů a plán práce  Zastupitelstva města na další období. Dále byly součástí programu body týkající se smlouvy s FILMFESTem, zřizovací listina Klubu kultury, dodatek ke smlouvě s AČFK, smlouva k digitální technické mapě města, strategie prevence kriminality, OZV k zákazu některých druhů paliv, OZV o stanovení školských obvodů základních škol a další obvyklé body programu. Mezi hlavní body patřilo i  projednání Strategického plánu rozvoje města.